10 ting du ikke vidste om Basketball

Basketball er en verdensberømt sport som vi næsten alle sammen kender og sikkert har prøvet . Men hvor meget ved vi egentlig om den populærere sportsgren? Vi har derfor samlet 10 forskellige ting omkring sporten som du muligvis ikke vidste.

1.  Basketball blev opfundet af idrætslæreren James Naismith, da han manglede et spil man kunne bruge indendørs når det regnede. Derudover måtte sporten heller ikke være for voldsom når den skulle spilles indenfor


2. Til at starte med var der 9 spillere på hvert hold da man startede med at tage udgangspunkt I at der skulle være ligeså mange spillere på hvert hold som man havde I Baseball, men det blev som bekendt reduceret til 5 spillere på hvert hold.

3. Indtil 1950 før basket bolden blev opfundet brugte man fodbolde I stedet for. Måden man derfor sørgede for at holde bedre fast i bolden var ved at proppe kuld på hænderne i stedet.

4. Salt Lake City er den mindste by I USA med et hold som spiller I NBA. Den kendte by har nemlig “kun” omkring 181.000 indbyggere I selve byen I mens der er omkring 1,6 mio. Mennesker hvis man tager det omkringliggende stykke med.

5. Rekorden for den længste suspendering af en spiller ejes af basketball spilleren Ron Artest. Tilbage i 2004 overfaldet en tilskuer hvilket resulterede i en karantæne på hele 86 kampe, hvilket også gjorde at han gik glip af 7 millioner dollars i løn. Han formåede dog at vendte tilbage til den store scene og vandt også mesterskabet i 2010 med La Lakers.

6. Den gamle traditionsklub Boston Celtics det mest vindende hold med hele 17 mesterskabstitler. Deres første kom tilbage i 1957 hvor de derefter domineret end lang årrække. De vandt bl.a. 6 år i træk fra 1960 – 1966. Men siden 1987 har de faktisk kun vundet et mesterskab hvilket var i 2008.

7. Den mindste spiller til at spille NBA var Muggsy Bogues med sine små 160 centimeter. Han formåede at spille i ligaen i 14 år hvor han spillede rollen som Point guard for bl.a. Golden State Warriors og Charlotte Hornets.

 8. NBA holdet Philadelphia 76ers er navngivet pga. byens meget patriotiske baggrund. Det var nemlig i Philadelphia at uafhængighedserklæringen blev underskrevet tilbage i 1776, og derfor indgår navnet 76ers som en form for stolthed over byens fortid.

9. En af NBA’s mest scorende spillere, Kareem Abdul-Jabbar formåede kun at score et enkelt 3 points skud i hele sin 20 årige lange karriere. På de 20 år formåede han at score vanvittige 38,387 tusind point.

10. Indtil år 1984 spillede man faktisk med korte shorts i Basketball. Dette blev dog ændret da det store Ikon Michael Jordan spurgte om ikke han kunne få lov til at spille i længere shorts, hvilket som vi ved i dag endte med at revolutionerer moden indenfor basketball.