Basketball variationer du skal prøve med dine venner

Vi kender alle sammen den poplære sport basketball, og mange af os dyrker den også til dagligt. Men det kan nogle gange blive en smule kedeligt blot at spille de samme kampe 5 mod 5 med hinanden, og hvad gør man hvis man lige pludselig ikke er spillere nok? Vi kommer derfor her med nogle gode variationer til, hvordan man fortsat kan have det sjovt med spillet.

H-E-S-T

Spillet hest er et simpelt spil der ikke kræver de helt store basketball evner, men som hjælper dig med at forbedre din skyde teknik. Det er et meget uafhængigt spil som kan spilles på mange forskellige måder, og uanset hvor mange du er på banen. Det starter med at den første spiller vælger et sted hvorfra han vil skyde efter kurven. Hvis spilleren så rammer, skal de næste spillere forsøge at ramme fra samme sted. Hvis de brænder får de et bogstav, og man bliver ved med at skyde fra stedet indtil at der en person som brænder. Derefter går det videre til spiller nr. 2 som så kan få lov til at vælge hvorfra han vil skyde. Spillet er slut når alle spillere har fået H-E-S-T undtagen en spiller, som så kan kalde sig mester i at ramme kurven.

21

21 er en udgave af basketball hvor man spiller 1 mod 1, og er med til at forbedre dine boldevner og drible evner. Alle spillere er alene, og der er 2 spillere på banen. Når spiller nr. 1 starter med bolden skal han forsøge at score på modstanden, hvis spiller 1 skyder og ikke rammer, har han muligheden for at forsøge at få fat i rebounden og prøve at score igen. Den anden spillers opgave er at prøve at forsvare kurven. Hvis spiller nr. 1 score, får spiller nr. 2 bolden og skal så starte ude fra 3 meter cirklen. Hvis den forsvarende spiller får bolden, skal spilleren stadig bevæge sig ud til 3 meter cirklen, før at spilleren må forsøge at score. Den første spiller som får 21 point vinder kampen. I forhold til hvordan man tæller pointene kan man mere eller mindre selv bestemme.

Lyn

I Dette spil er det udover at være utrolig god til at ramme kurven,  også for det meste vigtigt at være i god form, da spillet virkelig kan få ens puls i vejret. Spillet er bedst når man er minimum 3 spillere og kræver at man har 2 basket bolde. Alle spillere skal stå i en lige linje  bag den forreste spiller, hvor at spiller nr. 1 og 2 i rækken har hver sin bold. Når spiller nr. 1 har skudt må spiller nr. 2 skyde, og her er det spiler nr. 2´s opgave at score før nr. 1, hvis nr. 2 gør det er nr. 1 ude. Hvis spiller nr. 1 scorer først, kaster han bolden videre til den næste som så skal prøve at score før nr. 2. Den spiller der står tilbage til sidst er vinderen.