Giver vi Basketball nok anerkendelse?

Basketball er kendt som en af verdens største sportsgrene, hvor utrolige pengesummer strømmer igennem industrien i form af sponsor, tv og præmiepenge. Men alligevel er sporten ikke helt på samme niveau som f.eks. tennis, fodbold eller håndbold i resten af verdenen. Er der en grund til at basketball ikke får nok anerkendelse? Og burde sporten få et andet image end blot at være en enormt populær sport i USA?

Det er ikke fordi Basketball som sådan er en ny sport, faktisk har den eksisteret i over 100 år hvor den første officielle basketball kamp fandt sted helt tilbage i 1892. Selve sporten kom da også til Danmark hvor man havde de første Danmarksmesterskaber i 1958. Men selvom sporten har eksisteret i så mange år har den alligevel ikke for alvor fået det gennembrud i Europa som mange måske gik og håbede på, eller inderst inde slet ikke kan forstå. For selvom Basketball boomede i USA og er blevet et kæmpe hit for folk i alle aldre, får Basketball desværre næsten ingen tv tid eller anden omtale her i Danmark. Måske er det fordi at man i USA har haft meget mere fokus på at promovere sporten, da verdens klart stærkeste liga NBA også er lokaliseret i USA hvilket selvfølgelig også tiltrækker de allerbedste spillere.

Noget andet som er kæmpe stort i Europa er fodbold og håndbold, hvor det er fodbold som mange af os europæer følger meget med i. Men det er netop også i Europa at de bedste fodbold ligaer ligger, og hvor de bedste spillere i verden bliver hentet til Spanien, England eller Italien. Og når sport er tæt på en selv, er det naturligvis noget man ender med at følge mere med i fordi man kan relatere til det på en anden måde.

Det handler vel i bund og grund nok om at Basketball simpelthen for mange mennesker simpelthen er en sport som eksisterer for langt væk, det er lidt det samme med både Baseball og Amerikansk fodbold som også er kæmpe sportsgrene i USA men som heller ikke har haft det samme gennembrud i Europa. Alle 3 sportsgrene har de bedste ligaer i USA med de bedste spillere hvilket derfor også gør at deres ligaer er langt mere interessante og spændende at følge med i for dem der bor der, end for os danskere som slet ikke har det samme niveau til underholdning. Derudover er det også utrolig svært at følge med i herhjemme fra, da mange af kampene spilles på meget sene tidspunkter dansk tid.

Hvis Basketball skal blive større i Danmark skal der ske en form for domino effekt, hvor vi formår at give mere omtale til den danske Basketball liga hvilket forhåbentlig kan gøre sporten mere eftertragtet. Men som det ser ud lige nu er det ikke noget man skal regne med herhjemme.

Basketball er en fantastisk holdsport som giver spænding og drama på den helt store scene i USA, men herhjemme skal der desværre meget til før vi kommer i nærheden af samme niveau.